Muokattu pe-iltana.
Selvitin sittenkin tuon kommenteissa lisäämäni jutun ihan itse. Mikä lie viime yönä sitten vaikeuttanut luetun ymmärtämistä, väsymyskö? Ei muuta kuin uudestaan puikkoihin, että pääsen tuonne kaarrokkeeseen asti...Tuli ongelma. Olen kutonut Oliviasta Knittyn Tempting II:sta. Työ sujuu reipasta tahtia, parin sentin kuluttua saan tehdä jo hihat. Tänään sitten päätin vihdoin lukea ohjeen loppuun asti. Enkä yllättäen ymmärräkään sieltä lopusta seuraavaa kohtaa. Suomentakaa ja ohjeistakaa te viisaammat!

Tämä pätkä siis tuottaa ongelmia:

Fasten buckle to top of sweater by threading left side of yoke strap through center bar of buckle. Fold to back and fasten to same side by sewing in place with waste yarn and a tapestry needle.

Joko ehdin tuulettaa Ilonan laajentuneesta ruokavaliosta teillekin? Viimeisimpänä mukaan tulleet kuningatarsose ja rypsiöljy laitettiin sekalaisten oireiden vuoksi tauolle ja ehdinpä tässä välissä jo todeta perunankin sopimattomaksi. Ei ihme, että koko kevät oltiin kipeitä kun perunaa meni kahdesti päivässä. Näin jälkeenpäin kun luen kalenteria en voi olla ihmettelemättä miten en sitä jo aikaisemmin tajunnut. Enkä olisi halunnut myöntää sitä vieläkään, vaan perunan pois jättämällä ja altistamalla tuli kyllä niin selvät oireet, että pakko se on uskoa. Poroa ja Kousan riisiä siis Ilonan ruokalistalla nykyisin. Onneksi oma lääkäri palaa pian lomalta.

Linnean maanantainen leikkaus sujui hyvin. Lopulta mukana sairaalalla oli isosisko Anniina, pienin sisko Ilona ja Raija-mummu. En saanut erikseen järjestettyä hoitajaa Ilonalle ja toista saattajaa Linnealle paluumatkalle. Joku neropatti sitten kyseli mummulta odotushuoneessa, että eikö olisi ollut helpompi hoitaa Ilonaa kotona... Aina ei jaksaisi selittää alusta asti lapsimäärää ja hoitajapulaa.

Reilun viikon päästä sitten se oma leikkaukseni... En tiedä vielä kuka silloin hoitaa Ilonaa ja isompia. Kai sitä vielä ehtii järjestää.