Pakkanen - kuljetaan nenät huurussa! On sitten tuo otsikon laulu pyörinyt tämän päivän päässä. Kuka tunnistaa ja muistaa sävelen? 25,6 astetta näyttää mittari olevan juuri tällä hetkellä pakkasen puolella. Päivälläkin oli 23 astetta, mutta ei meillä silti oltu nenät huurussa. Aamupäivä oltiin ihan kotosalla. Ei tarvinnut lähteä viemään pieniä hoitoon kun Ahti oli vielä eilen kovassa kuumeessa. Muksut siis pelasivat apinapeliä pleikkarilla ja katsoivat Muumeja ja minä kirjoitin lääkäriä varten omia havaintojani Linneasta. Ei meinannut olla helppoa kun Ilona päätti olla nukkumatta suosiolla päiväunia ja hytkytin sitten tytön tässä tietokonetuolilla uneen.

Iltapäivällä lähdettiin sitten Linnean neuvolalääkärille ja haettiin ensin mummu mukaan katsomaan muiden perään neuvolan odotushuoneeseen. Lääkäri oli minun ja eskariopen kanssa ihan samaa mieltä että lähdetään eteenpäin tutkimuksiin, että saadaan sitten Linnean koulunaloitus helpommaksi. Aluksi mennään perheneuvolaan tekemään neuropsykologisia testejä ja siitä seuraavaksi neurologille jos se katsotaan tarpeelliseksi. Niin ja fysioterapeutille mennään myös katsomaan Linnean liikkumista. Linneahan alkoi liikkua todella pienenä, eli kääntyi 4-kuisena, ryömi 5-kuisena, konttasi ja nousi pystyyn sekä käveli tukia pitkin 6-kuisena. Tuetta käveltiin jo 9-kuisena. Siitä asti Linnea on kiipeillyt aina ja joka paikkaan. Vilkkauteen olen jo tottunut, mutta se ihmetyttää, ettei Linnea ole vielä oppinut ajamaan pyörällä. Ei kyllä taida haluta edes opetella, kun kuulemma mieluummin juoksee toisten perässä kun pyöräilevät :-O

Sain samalla käynnillä itselleni lähetteen fysikaalisiin hoitoihin, kun olen Ilonaa kanniskellessani saanut niskan ja hartiat todella jumiin. Viimeksi vielä pari päivää sitten rikoin jotenkin selkänikin... No sitä aikaa fysioterapeutille en vielä saanut varattua, pitää huomenna tarttua taas puhelimeen. Muita aikoja lääkäreille on kyllä taas tiedossa ihan riittämiin. Huomenna on vielä rauhallinen päivä, vien vain koululaiset aamulla ja käyn kauppareissulla ja hakemassa apteekista maitoa Ilonalle (hyvästi 57 euroa!). Torstaina sitten mennään Ilonan kanssa allergialääkärille sopimaan aloitettavista kiinteistä ruuista ja perjantaina on Ilonalle aika hammashoitolaan (ei kyllä ole yhtään hammastakaan vielä). Minulle on oma lääkäriaika ensi viikolle tiistaiksi, jos vihdoinkin saisi jotain tosi rohtoa jolla irrottaa hilse päästä. Vastahan olen sitä kesästä asti yrittänyt itse hoitaa, huonoin tuloksin.

Noihin kun lisää vielä nämä tavalliset lasten viemiset ja hakemiset kerhoon ja hoitoon ja välillä kouluunkin, niin taas saa ajella. Onneksi on sentään jaettu suurin osa kuskaamisista Hannan kanssa ja koululaisetkin pääsevät lyhintä tietä koulubussilta kun joki on jäässä. Eikä tässä ole kuin 1,5 viikkoa aamuherätyksiä ennen hiihtolomaa! Jes, taitaa meillä äiti odottaa lomaa enemmän kuin lapset, mutta minkäs teet kun väsyttää jatkuvasti. Jos en paremmin tietäisi, niin luulisin olevani raskaana. Enkä siis ole, mutta taitaa tämä Ilonan allergia vaan väsyttää. Inhottavaa paperisotaakin koko ajan Kelan ja vakuutusyhtiön suuntaan. Niin niitähän minun pitikin huomenna tehdä, että saa vähän rahaa kotiutettua.

Nyt äkkiä nukkumaan ennen kuin Ilona herää ekan kerran.