22676.jpg

Tässä sitten huono kuva siitä välityöstä, jota eilen arvuuttelin. Eikä kukaan edes yrittänyt arvata tuon aiemman kuvan perusteella. Eikä siitä kyllä mitään tolkkua ottanutkaan, ihme jos joku olisi sen perusteella arvannut että lippistä olin tekemässä. Ohje lakkiin oli syksyn 2004 Novitassa ja lankana käytin samaa Rustikaa kuin kaulahuivissanikin. Kehtaakohan näissä mennä kauppaan? Mies ainakin nauroi nähtyään minut =(

22674.jpg

Ja sainpa valmiiksi tämän 'päätyönikin'. Kuvassa ei siis ole villahousut, vaikka äkkiä vähän siltä näyttävät =). Siinähän on se korvaläpällinen pipo, jonka lähipäivinä laitan pesukoneeseen huopumaan. Tuli kyllä niin iso, että taitaa mennä tämäkin kahteen pesuun. Ajattelin tehdä samaan huovutuskoneeseen vielä toisen, kun ystäväni pyysi tekemään itsellensä tällaisen. Harmi vaan, että halusi juuri tuollaisen lilansävyisen kuin Anniinalla, kun juuri niitä lankoja on aika vähän jäljellä. Ehkäpä täytyy laittaa uutta tilausta hahtuvasta menemään... Ei se oikeastaan harmita yhtään, esitän vaan harmistunutta.

22673.jpg

Laitoinpa pikaisesti kuvattavaksi tämän kesällä tekemäni neuleen. Tästä se neulomisinnostukseni taas alkoi uudestaan. Ohje oli kesän Novitassa ja lanka muistaakseni Tahitia. Korjaan sen myöhemmin jos huomaan olleeni väärässä. Jos muistan. Aloitin kesällä myös sellaista hihatonta toppia, mutta se tyssäsi kun lämpimät ilmat äkkiä loppuivat. Onpahan jotain puolivalmista sitten tehdä valmiiksi ensi keväänä.

Tein edellisviikolla myös ihanasta Nalle colorista sukat miehelleni. Testasin sitä yhden pyöröpuikon tekniikkaa ja jopas tulikin sukat joutuisasti valmiiksi. Teen kyllä ihan sujuvasti sukkapuikoillakin, mutta niissä harmittaa se, että aina joku puikoista on kohti silmiä. Olkoon kuinka kaukana silmistäni vaan, niin silti sellainen pistää silmään. Pyöröpuikon kanssa sitä ongelmaa ei ollut. Eikä 1-vuotiaskaan päässyt kiskomaan puikkoja irti työstäni, jes! Huonompi homma oli sitten se, että neuloin sukat nelosen puikoilla ja niistä tuli aika löysät. Jospa mies kuitenkin niitä pystyisi käyttämään, lupasin jo tehdä seuraavat pienemmällä puikolla. Kävin jopa ostamassa 3 ja 3,5 pyöröt valmiiksi

 Sitten tein Anniinalle yhden sukan myös Nalle colorista kolmosen pyöröllä ja jotenkin sain omaan jalkaani mahtuvan sukan aikaiseksi. Niistä miehen sukista piti ottaa kuvakin blogia varten, mutta olen kadottanut ne jonnekin. Toisten blogeista luin juttua päättelijäkeijusta ja toivonkin, että se olisi vienyt sukat, kun minä en vielä niitä päätellyt.

Mitäköhän sitä huomenna alottaisi kutomaan? Jonkunlaista huovutettua laukkua tekisi mieleni kokeilla ja sitä kehittelen koko ajan mielessäni. Taidankin siirtyä hahtuvamyyjien sivuille ja ideoida vähäsen.