Kylläpä sitä on sitten lomailtu. Tai lapsethan ne ovat lomalla kerhoista, koulusta ja hoitopaikoistaan, joissa nuo pienet käyvät kahdesti viikossa. Tarkoittaako se sitten äidille lomaa? Eipä tietenkään, vaan entistä enemmän työtä! Onhan tässä se etu sentään, ettei tarvitse aamulla seitsemän jälkeen laittaa koululaista bussiin ja kahdeksan aikaan lähteä ketään kuskaamaan kylälle. Vaan eipä saa myöskään nukkua. Lapset kun heräävät joka tapauksessa meillä seitsemän jälkeen ja vaikka olen opettanut heidät menemään hiljaa leluhuoneeseen ovi kiinni perässään, niin aina siellä joku tappelee minut herättäen.

Onneksi sentään on ollut aivan mahtavat ulkoiluilmat, joten lapset ovat viihtyneet mäessä. Ja ovathan nuo olleet muutamana päivänä vähän mummolassakin, joten olen saanut olla hieman rauhallisemmassa talossa. Mutta kutonut en ole juuri lainkaan. Tai ainakaan sitä mitä pitäisi, eli shaalikauluspuseroa. Hihat taitavat olla lähestulkoon samassa pisteessä kuin tuossa edellisen postauksen kuvassa. Mutta jotain muuta olen vähän värkkäillyt.

Tässä ovat Ahtille tehdyt lapaset ennen huovutukseen menoaan. Kaksinkertaisella Pikku Punatulkun hahtuvalla ne tein ja puikkoina oli paksut sukkapuikot. En muista nyt oikeaa paksuutta, mutta kun minulla on vain yhdet paksut, niin tiedän kyllä jälkeenpäin mitkä olivat käytössä =)

Image hosting by Photobucket

Ja tässä sitten yksi hahtuvapipo vanhaan malliin kahdella hahtuvalla kudottuna, tällä kertaa paksulla pyöröllä. Minulla on niitäkin vain yksi...

Image hosting by Photobucket

Ja tällaisena lapaset pääsivät Ahtin käsiin pulkkamäkeen:


Image hosting by Photobucket

Onhan täällä sitten pohdiskeltu yhteiskunnallisia asioitakin. Saimme kutsun kaupungintalolle tilaisuuteen, jossa keskustellaan koulujuttuja ja erityisesti puheena on kahden kyläkoulun lakkauttaminen. Kun muissa kunnissa tämä virallinen kuulemistilaisuus, jota ilman koulua ei saa lakkauttaa, on pidetty yleensä lakkautettavalla koululla, niin meidän pitää mennä kaupungintalolle. Ja pitävät tosiaan kahden koulun kuulemistilaisuudet samalla kertaa! Tänne meidän kylällemme on siis todella niin pitkä matka (koululle 15km) ja huonot tiet, etteivät kaupungin virkamiehet halua tänne ajaa. Koululaiset sitten joutavat kyllä ajelemaan täydessä bussissa ympäri kylää matkalla keskustan kouluun.

Muutenkin täällä tehdään niin nurinkurisia päätöksiä kaupungin budjetin suhteen. Koulutuksesta ja sosiaalitoimesta aiotaan säästää yhteensä 450 000 euroa, mutta musiikkikoulun uusiin tiloihin aiotaan investoida lähes 800 000 euroa! Ja musiikkikoulua käy tällä hetkellä reilu prosentti kaupungin asukkaista. Mutta kun siihen saataisiin sitten valtiolta saman verran avustusta, niin eihän se sovi jättää sellaisia summia käyttämättä. Minä en vaan ymmärrä, että tuollaisista perustarpeista säästetään järjettömiä summia kulttuurin kustannuksella.

Olen puhunut.


Ja pikku lisäys 16:32

Tuo oranssi pipo kävi kyllä jo pesussakin, mutta enpä ollutkaan ottanut siitä vielä kuvaa valmiiksi huovutettuna... tai sitten en vaan löytänyt sitä kuvaa. Laitan sellaisen myöhemmin.