Ilahtuneena todella onnistuneista Anniinan sukista päätin tekaista Linneallekin sukat. Aloitin eilen illalla rehvakkaasti tekemällä Sukkasillaan-kirjan ohjeiden mukaan kaksinkertaisen sukan suun. Tein sen vihreällä 7 veljes-langalla. Sitten otin vihreän seuraksi neliraidan ja aloin tehdä niistä pystyraitoja. Tuli todella kivan näköistä, mutta olin tehnyt aivan liian löysällä sen aloituksen ja sehän lörpotti kamalasti. Päätin sitten purkaa ja tehdä sen uudestaan, koska puikoilla oli valmista vasta viitisen senttiä raitoja. Uuden yrityksen tein jo selvästi tiukemmalla ja siirryin raidoitukseen. Pääsinpä jopa kantalappuun asti ja tein sitä pelkällä vihreällä. Sitten kantapäätä aloittaessani ihmettelin silmukkamäärää hetken: Silmukoita oli kaksi liikaa. Ja eikun purkamaan. Minähän teen sukkia pyöröpuikoilla, joten oletin ottaneeni tälle puikolle kaksi silmukkaa toiselta puikolta. Purin siis koko kantalapun ja sitten vasta laskin silmukat koko sukasta. Joo, niitä oli alusta asti ollut kaksi liikaa! Ihan hyvin siis olisin voinut pitää sen jo tehdyn kantalapun. Vaan kun purin sen, niin aloitin sitten uutta. Tällä kertaa pelkällä Neliraidalla. Tähän asti pääsin:

22690.jpg

Ja kuten huomaatte, niin aloitus lörpöttää vieläkin. Lisäksi se kiertää, kun en vain millään saanut kudottua kohdalleen niitä aloitussilmukoita. Sekin muuten onnistui sillä ekalla (tosi löysällä) kerralla ihan mielettömän hyvin. Tähän sitten jäikin tämä kudin, kun en löytänyt inspiraatiotani enää uudestaan.

Aloitinpa sitten kutomaan hahtuvasta kassiani. Ihka ekaa sellaista. Valitsin langat ihan sen mukaan, että tuskin saan tuosta ekasta niin onnistunutta, että se päätyisi käyttööni. Teen sitten uuden paremmista langoista. Saatanpa löytää parempia vaikka täältä sunnuntaina. Ja kassinalku on tämän näköinen:

22689.jpg

Ehtisinköhän tehdä sen huomenna valmiiksi? Olisi kiva sitten koekäyttää se perjantaina kun on taas kurssipäivä...