Isän vaimo laittoi tekstarina pyynnön saada ohjeen voileipäkakkuuni. Laitan sen sähköpostilla, mutta samalla kun kerran näpyttelin, niin laitanpa sen tännekin talteen. Kuva kakusta (tuplana tehty) vilahtaakin tuossa pari postausta taaksepäin. Yritän huomenissa ehtiä hakea paremman kuvan toiselta koneelta ja laitan sen sitten tähän lisäksi. Ja nyt se ohje.

Kinkkuvoileipäkakku

 

Leivät:

Perunalimppuviipaleita 2-3 pkt

Reilu-grahampaahtoleipää 1-2 pkt

 

Kinkkutäyte:

Korpelan kevytkinkkusuikaleita 1pkt

Becel-kevytmajoneesia ½ purkillista

Sinappia

Mustapippuria

Suolaa

(Persiljasilppua)

 

Munatäyte:

Munia keitettyinä 6kpl

Voileipämargariinia

Suolakurkkuja 2 kokonaista

(Suolaa)

(Persiljasilppua)

 

Lihalientä n. 2 dl

 

Koristeluun:

Becel-kevytmajoneesia ½ purkillista

Palvikinkkua siivuina

Kirsikkatomaatteja

Persiljasilppua

Paprikoita pun. ja kelt.

 

 

Kokoaminen:

Vuoraa leipävuoka kelmulla ristiin, jätä pitkät 'hännät' molempiin päihin. Laita ensin pohjalle tummat leivät sopivan kokoisina viipaleina (minä leikkaan niistä aina reunat pois). Kostuta lihaliemellä ja laita päälle puolet kinkkutäytteestä. Seuraavaksi vaaleaa leipää, kostutus ja munatäytettä, sitten vielä toiset kerrokset tummaa + kinkkua ja vaaleaa + munatäytettä. Viimeiseksi vielä tummaa leipää kerros ja kostutus, sitten taitellaan kelmut hyvin kakun päälle ja kakku leikkuulaudan ja painon alle jääkaappiin yön yli.

 

Seuraavana päivänä avaa kelmu päältä ja kumoa kakku leikkuulaudalle. Leikkaa vielä reunat siisteiksi jos jostain pursuaa leipää yli. Levitä majoneesia reunoille ja päälle ja koristele. Siirrä valmis kakku lopuksi lastojen avulla tarjoiluastialle.