Vihdoinkin kaikki lapset nukkuvat. Isot tytöt menivät taas kerran nätisti sänkyihinsä ja nukahtivatkin nopeasti, mutta Helinä yritti pysyä hereillä mahdollisimman kauan. Ahti taas nukahti heti kun särkylääke alkoi vaikuttaa ja Ilonallekin jouduin lopulta laittamaan supon. Ahtin tauti alkoi la-su välisenä yönä kovalla kuumeella ja eilen oli eka alle 38 asteen päivä, joten luulin taudin jo hellittäneen. Vaan eipä sittenkään, kun illalla Ahti alkoi olla nuutuneen oloinen ja valittaa niin mittasin häneltä taas yli 38 lämmön. Tunnin päästä uusintamittaus antoi lämmöksi jo 39,7, vaikka panadol oli jo vaikuttanut puolisen tuntia. Annoin sitten lisäksi vielä buranaa annoksen ja se kai sitten auttoi. Olisi heti pitänyt muistaa, ettei Ahtille vauvanakaan auttanut panadol vaan vain burana. Helinä on myös ollut tänään kuumeessa ja ääni pois. Niin ja molemmat ovat myös yskineet kiitettävästi. Iltasella alkoi Anniinakin valittaa huonoa oloa ja kuumemittarin kierroksella huomattiin myös hänellä ja Linnealla kuumetta.

Että huomenna ei sitten mene kukaan kouluun tai kerhoon. Nyt pidänkin kaikki sormet ristissä, että tauti hellittää parissa päivässä, sillä lauantaina meille on tulossa kauan odotettu vieras. Ystäväni Piia tulee silloin poikansa kanssa pariksi päiväksi kylään, enkä kyllä suostu siirtämään sitä enää yhtään. Meillä kun vierähtää helposti vuosikin välissä niin, ettemme näe toisiamme, emmekä paljon soittelekaan. Lapsuudesta asti ollaan kuitenkin toisemme tunnettu ja sen kyllä huomaa. Juttu jatkuu joka kerta sujuvasti aivan kuin ei erossa olisi oltukaan.

Tänään en ole kyllä saanut aikaan juuri mitään. Aamulla kävin viemässä koululaiset ja poikkesin kaupassa ja apteekissa hakemassa maitoa Ilonalle. Resepti tulikin tyhjäksi, olen siis ostanut omakustanteisesti kuukauden aikana 10 purkkia Neocatea (à 57euroa). Huomenna on onneksi aika lääkärille ja saan viedä B-todistuksen Kelaan, minkä jälkeen ostetuista maidoista saan hakea korvauksen jälkikäteen takaisin.

Niin ja kävinhän minä pikaisesti toisenkin kerran pyörähtämässä kylällä, kun Erkki tuli kotiin syömään niin pääsin ilman lapsia hakemaan Matkahuollosta siemenpaketin sikalalle. Muuten olen tehnyt pakolliset kotihommat (paitsi pyykkiä en pessyt vaikka olisi pitänyt, huomenna sitten) ja roikottanut Ilonaa toisessa kädessä. Ja unohdin muuten taas tilata sen ajan hierojalle. Huomenna, huomenna. Taidankin mennä laittamaan listan kännykkääni, että muistan kaiken huomiselle suunnittelemani.

Tähän voitte kuvitella kuvan paloista virkatusta pontsosta. Yllättäen en saakaan tuota bluetooth -yhteyttä toimimaan puhelimeni ja tietokoneen välillä, joten huomiseen vaan sekin homma. Öitä.