Shaalikauluspuseron kaulus alkaa muotoutua. Luultavasti teen sen tänään valmiiksi asti ja sitten alkaakin se vaikea osuus. Minähän kudoin sen vartalo-osan pyörönä, joten nyt en yhtään tiedä miten se pitäisi pingottaa. Hihatkin ovat pyörönä kudotut, joten kaksinkertaisenako ne höyrytän? Miten se ihan käytännössä pitäisi tehdä, silityslaudallako kostean sideharson läpi? Lopuksi voin sitten pähkäillä sitä kauluksen kiinnitystä. Tässä kutomisvaiheessa en ainakaan vielä ymmärrä miten se pitäisi puseroon kiinnittää, toivottavasti asia selvenee myöhemmin.

Tuossa männäviikolla kävin naapurikaupungissa ja poikkesin samalla  lankakauppaankin. Tällaisia tarttui matkaani.

Image hosting by Photobucket


Merinosilkkiä ostin sen ihanan pehmeyden vuoksi. Siitä pitäisi tehdä ainakin pieni myssyntapainen tulevalle vauvalle. Ohje on vielä harkinnassa, samoin malli. Enpä juurikaan ole vastasyntyneellä hattua pitänyt, mutta kaipa sitä tälle kesävauvalle pitää jotain pehmeää olla päähänpantavaksi.
Tuo Alpaca lähti mukaani ihan vain sen mahtavan värin ansiosta. En ole yhtään ajatellut mitä siitä tekisin. Tai kenelle tekisin. Kaikki ideat otetaan siis vastaan.

Tuo merinosilkki on muuten aivan mahdotonta keriä. Tein viritelmän ruokapöydän tuolista ja se jopa toimii, mutta illan ja aamun kerimisen tuloksena on vain tämä:

Image hosting by Photobucket


Tässä vielä kuva viritelmästä. Näette myöskin miten paljon vyyhtiä on vielä kerimättä. Miten ihmeessä 100g:ssa voi olla noin paljon lankaa?

Image hosting by PhotobucketSitten vakavampaa asiaa. Saimme koulun lakkauttamisjupakassa pienen erävoiton, kun maanantai-iltana koulutuslautakunta äänesti koulutusjohtajan esityksen kahden kyläkoulun lakkauttamisesta nurin. Kaupunginjohtaja tosin ottaa esityksen silti hallituksen ja valtuuston käsittelyihin. Luultavasti. Ellei sitten viimeinkin maalaisjärki voita. Me Palojokilaiset asumme tässä aivan naapurikunnan rajamailla ja olemmekin nyt suunnitelleet laittavamme lapsemme Vampulan kouluun. Esim. meiltä tulisi lyhintä mahdollista bussireittiä Huittisten kouluun matkaa 17km ja lyhyemmällä matkalla pääsisivät vain 2-3 oppilasta. Tuonne Vampulan koululle olisi meiltä suorinta reittiä 16km ja suurimmalla osalla olisi lyhyempi matka. Kun vielä Vampulan koulussa on oppilaita n. 120 ja Lauttakylän koulussa 350, niin ei liene kenellekään epäselvää tuo valintamme. Huittisten kaupungille tästä sitten koituisi tappiota niin paljon, että olisi erittäin typerää sulkea kyläkoulumme. Huittisissa jokainen oppilas saa valtionosuutta n. 5200 euroa. Jo parin vuoden päästä meidän koulussamme olisi oppilaita niin paljon, että heidän saamansa valtionosuus kattaisi kaikki koulun menot ja jäisipä siitä reilut 300 euroa/oppilas ylikin! Mutta jos oppilaita siirtyisi Vampulaan vaikka vain 10/vuosi, niin kaupungin kassasta jäisi puuttumaan iso summa. Valtionosuudet siirtyisivät Vampulan kunnan kassaan. Huittisten menot eivät kyllä pienenisi kuin vähän, opetustarvikkeiden hinnan verran. Yhtään opettajaa ei saataisi vähennettyä, eikä kuljetuksistakaan tulisi säästöä kuin hippusen.

Peukut pystyyn siis siellä kotikatsomoissa! Hallitus kokoontuu jo ensi maanantaina ja valtuuston vuoro on sitten 20.3. Jännittää!