Siis tässä kirjoituksessa ei ole käsitöitä lainkaan. Vain ihmettelyä äitiyspäivärahoista.

Soitin äsken Kelaan, kun sain viime viikolla päätöksen tulevasta äitiys- ja vanhempainrahastani. Ihmettelin Kelan tädille sitä, että tämä nykyinen rahani oli laskettu tässä välillä nostamani työttömyyskorvauksen perusteella, vaikka edellisestä synnytyksestä ei ehdi kulua kolmea vuotta. Mielestäni minulle olisi siis kuulunut saada samana verran äippärahaa kuin viimeksikin. Viimeksi olin siis ollut paikallisessa rautakaupassa töissä ja äippärahani perusteena käytettiin kk-palkkaa 1230 euroa miinus tulonhankkimisvähennykset (joita ei ole paljon). Siitä samasta kk-palkasta muuten on laskettu tämänhetkinen työttömyyskorvauksenikin, joka on 46.99 euroa/pvä. Korvauksesta laskettuna tulevaksi äippärahakseni oli saatu 40,41 euroa/pvä ja oletin, että viimeksi olisin saanut palkasta laskettuna isompaa äippärahaa. Vaan eipä ollutkaan niin... Olen viimeksi saanut huimat 29,54 euroa/pvä sitä palkasta laskettua äitiyspäivärahaa!!!

Ei kyllä tunnu kovin järkevältä tuo ero päivärahoissa. Samasta palkasta laskettuna äitiyspäiväraha on tosiaan ollut 17,54 euroa pienempi kuin työttömyyskorvaus! Ja nyt sitten työttömyyspäivärahasta laskettuna saankin äitiyspäivärahaa reilun 10 euroa enemmän päivässä kuin viimeksi äitiyslomallani. Tottahan se raha kelpaa, en valita lainkaan, mutta tulipa mieleeni, että onko viimeksi laskettu äitiyspäivärahani ollut oikein?!

Tätä saankin pohtia sitten loppupäivän. Samalla kun valmistelen Ahti-poikani nimipäiviä, joita juhlimme illalla kakutellen serkkujen kesken. Haluatteko muuten maailman parhaan täytekakun reseptin? Annanpa sen joka tapauksessa, halusitte tai ette. Kannattaa maistaa!