Selvisin joulusta! Vaikka Linnea olikin kuumeessa 4. adventista joulupäivään asti ja Ahtin kuume alkoi viikko sitten, eikä ole vieläkään ohi, niin minä selvisin sittenkin. Hiukan tuo sairastelu sekoitti kuvioita, mutta ei pahasti. Siskoni perhe ei vain tullutkaan meille aattoillaksi, ettei virus tarttuisi heidän lapsiinsa. Pukki kuitenkin tuli ja lapset olivat innoissaan. Joulupäivänä kävimme isäni luona Raumalla synttärikahveilla ja eilisen otimme ihan levon kannalta. Mietin ja suunnittelin jo sellaistakin, että ihan tavallista viikonloppua vartenkin voisi ensin torstain ja perjantain tehdä ruokaa niin paljon, ettei sitten kolmeen, neljään päivään tarvitsisi tehdä lainkaan. Lämmittelisi vain vanhaa. Ehtisi kutoakin enemmän.

Kutomisesta puheenollen... Kevät-huivi on sitten valmis. En ottanut siitä vielä kuvaa, vasta pingotuksen jälkeen sitten. En tehnyt siitä niin isoa kuin etukäteen suunnittelin. Käytin Kitten Mohairia reilu kaksi kerää kolmesta. Luultavasti siskoni, jolle huivi siis menee, ei olisi jättihuivista niin välittänytkään. Ja koska en itse yhtään tykkää vaaleansinisestä väristä, niin teen siitä vajaasta kerästä sitten siskolleni jonkun toisen huivin talvitakin kanssa käytettäväksi. Huivia ei olisi muuten ollut kiire tehdä valmiiksi, mutta halusin sen kutosen ruusupuisen pyöröpuikon äkkiä tuohon kissankorvapipoon. Valitin eilen miehelle, että on aika kamalaa, kun juuri se puikko mitä tarvitsen onkin toisessa työssä kiinni. Ja sitten sain ahaa-elämyksen ja siirryin Vuorelman sivuille tilaamaan kolmet Addin pyöröt. Eipä ole yksistä puikoista kiinni enää. Siinä oli sitten joululahjanikin samalla, muuta en saanutkaan. Enkä ollut mitenkään yllättynytkään, olen aina tottunut ostamaan itse lahjani. Enköhän tässä lähiviikkoina löydä jotain muutakin lahjusta vielä... Kerron sitten.

Opettelen myös käyttämään Flicr -sivustoa. Yritys on seuraavanlainen:
www.flickr.com
Hempukka's photosMore ofHempukka's photos
Noissa kuvissa on sitten vasemmalla tulossa sukka jollekin. Siitä piti tulla minulle itselleni, mutta aika tiukalta vaikuttaa tässä vaiheessa. Eli ehkäpä kummitytölle sitten menee pastellisukka. Lankoina tuossa on 7 veljeksen raidat ja kahden rivin vaihdolla teen. Ekalla rivillä sitten nostan joka toisen silmukan kutomatta ja vaihdan sitä nostettavaa 'ristiin'. Jostain (Ihan itsestä kait) luin, että joku tekee vahvistetun kantapään noin, ettei aina nosta ekaa, kolmatta, viidettä jne. vaan joka toisella kerralla toisen, neljännen, kuudennen... Ja siitähän tuli todella kivan näköistä, vai mitä olette mieltä?!

Oikealla kuvassa onkin sitten Anniinan (7v) saama joululahja (kummeiltaan kai) KUTOMISKONE! Sillä voi siis kutoa joko tuollaista pyöröä kuin tuossa keskimmäisessä kuvassa, tai sitten suoraa palaa. Mitään järkevää sillä ei ole vielä tehty, kunhan vähän harjoiteltu. Saatanpa lainata sitä johonkin projektiin lähiaikoina.

Sitten vielä vähän helpotusta tuohon viimekertaiseen v*tutukseeni. Tekivät onneksi kaupunginvaltuustossa virheen äänestyksessä ja me saimme montakin syytä valittaa päätöksestä. Homma pyörähtää käyntiin jo loppuviikosta ja eiköhän lapsemme ainakin ensi syksynä vielä saa mennä omaan _lähi_kouluunsa. Hieman olen siis rauhoittunut, mutta kyllä sitä kuumana vieläkin käydään. Turha siis odottaa mitään kevyttä taistelua, täysillä vaan tuulta päin!