Tää on just tätä. Kun en ole taaskaan ehtinyt kirjoittamaan päivän tapahtumia muistiin, niin enää en niitä muista. Niille, jotka ihmettelevät neuleblogini muuttumista päiväkirjaksi kerrottakoon, että kyllä täällä vielä neulotaankin. Tuntuu vaan tärkeämmältä saada näitä juttuja muistiin, kuin ladata kamerasta kuvia näytille. Toki lataan niitä kuviakin kunhan saan itsestäni sen irti.

Aloitetaan siis torstaista, kun keskiviikko meni jo viime postauksessa. Hanna vei aamulla lapset kerhoon, joten meillä ei ollut kiire kylälle kuin vasta hakemaan lapsia kerhosta puolenpäivän tienoilla. Ja kaupassa olisi hyvä käydä samalla reissulla. Helinä kun oli kuitenkin toista päivää aivan räkäinen ja yski (ab-kuurihan loppui maanantaina), niin aloin varata hänelle aikaa yksityiseltä lääkäriasemalta. Sainkin ajan iltapäivälle ja samalla puhelulla sain itselleni ajan ihotautilääkärille jo kymmeneksi. Siinä sitten laitettiin vipinäksi ja ehdittiinkin ajoissa paikalle pikkutyttöjen kanssa.

Pää tuli sitten tutkittua, ulkoisesti, ja varpaankynsiänikin vilautin kun kerran tilaisuus oli. Ei ole silsaa, vaan jotain omituista ja päässä ihan perus talijuttua. Latinankielisen nimenkin unohdin, ihme kyllä. Kortisoniliuoksella hoidetaan ja sillä selvä. Lääkärin huoneesta ulos tultuamme tuli toimistonhoitaja sanomaan, että oli puhunut Helinän lääkärin kanssa ja että hän ottaakin meidän seuraavassa välissä vastaan jos vain jäämme odottamaan. Ettei tarvitse ajaa iltapäivällä enää toistamiseen. Kivasti ajateltu! Odotimme siis kymmenisen minuuttia ja menimme näytille. Helinän nielurisat ovat vieläkin turvoksissa ja parin viikon kuluttua mennään sitten leikkaukseen. Kitarisa poistetaan ja nielurisoja typistetään kaksi kolmannesta. Ok. Toivottavasti kuorsaus ja taudit nyt talttuvat.

Siinä lääkärin tulostaessa papereita huomasin mainita, että pitää tuoda Ilonakin näytille joskus, kun menossa on viides ab-kuuri korvatulehduksiin tänä vuonna. Eiköhän katsota ne korvat nyt heti, meinasi lääkäri ja niin tehtiinkin. Tulehdus oli vielä päällä, allergiat kuulemma osaltaan lisäävät noita tulehduksia, joten leikattavaksi lähtee myös Ilona. Hänelle laitetaan 'vain' putket korviin ja molemmat operaatiot tehdään samana päivänä. Johan siis edistyi asiat yhdellä lääkärikeikalla hienosti.

Lääkärireissun jälkeen ehdimmekin käydä juuri sopivasti ruokakaupassa ennen kuin menimme hakemaan kerholaisia. Naapurin lapset heitin ensin kotiinsa ja sitten äkkiä kotiin tekemään ruokaa. Illalla täytimme vielä eu-paperit kuntoon, tai oikeastaan minä en niihin koskenut, Erkin sisko ja appiukko niitä meillä laskivat. Minä sitten vain muiden lähdettyä ja lasten mentyä nukkumaan otin papereista kopiot. Ja kopioita tuli muuten 36 paperia! Niihin vedimme vielä allekirjoituksia Erkin kotiuduttua yhdentoista maissa lietteenajosta. Kevättyöt ovat alkaneet!

Eilen mentiinkin kovaa. Aamulla vein koululaiset ja heti perään Linnean ja Helinän mummulle kylälle. Tytöt olivat molemmat kovassa kuumeessa torstai-iltana, joten Lilli ei mennyt eskariinkaan. Jäi sitten taas R-ryhmä väliin. Täällä kokoontuu eskarin puitteissa kerran kuussa ryhmä opettelemaan puheesta puuttuvia kirjaimia, omia puheterapeuttikertoja ei ole tarjolla. Ei ainakaan Linnealle, jolta puuttuu enää se ärrä. Vaan eipä ole Lilli tainnut tämän vuoden puolella olla kertaakaan tuolla ryhmässä paikalla, kun aina on ollut kipeänä. Ja olihan se terapeuttikin kerran kipeänä. Ei vaan kotikonsteilla saada sitä ärrää tärähtämään, kun Lilli aina yrittää liikaa ja tekee lopulta kurkkuärrän. Saa nähdä jääkö se lopullisesti puuttumaan.

Mummulta lähdimme Ilonan kanssa toiselle puolelle kylää ja jätimme auton miehelle, jonka homma olisi asentaa siihen stereot. Me rattailimme muutaman kilometrin matkan kauniissa säässä mummulle, jonne jätin Ilonan isompien seuraksi ja lähdin itse mummun pyörällä kylälle. Ehdin juuri käydä Tiimarissa hakemassa vappukamaa + Anniinalle synttärikorttiin akryylitimantteja ja sitten polkaisin itseni kampaajalle. Siellä istutun ajankin käytin hyödyksi ja kudoin rinsessapipoa, jonka Anniina veisi luokkakaverilleen synttärilahjaksi. Ja siihenhän oli enää nelisen tuntia aikaa... Seuraavaksi veinkin pyörän takaisin ja pääsin asennusmiehen kyydissä hakemaan oman autoni. Kyllä muuten tuli stereoille ja asennukselle hintaa... yli 300 euroa! Vaan eipä Erkki olisi niitä ehtinyt asennella ja enemmän hänellä olisi mennyt arvokasta työaikaa siihen kuin ammattilaisella. Pelkkä johtojen liittäminen ei meinaan riitä kun noissa jenkkiautoissa on alkuperäisenä sellainen iso soitin ja uuden soittimen ympärille pitää tehdä siis ikäänkuin kehykset.

Tuossa vaiheessa olikin jo kiire ja hain tytöt pika pikaa mummulta, että ehtisimme ajoissa koululaisia hakemaan. Ihan viime minuuteilla olinkin koulun parkkipaikalla ja tytöt nukkuivat kaikki autossa päiväunia. Kotonakin meinasi tulla kiirus, kun kaikkien omien + Ilonan syömisten ja hoitojen lisäksi piti saada se pipo kudottua valmiiksi. Puoli neljän maissa kuitenkin voitokkaasti päättelin langanpäitä. Synttärit alkoivat neljältä, joten ehdimme tosiaan vielä ihan rauhassa viemään Anskun sinne.

Seuraavaksi oli sitten vuorossa kauppareissu, joka jäi aamupäivällä kaiken tohinan keskellä käymättä. Päätin ihan pikana hakea vain pakolliset limsat ja vichyt, joita Erkki tarvitsee ajaessaan traktoria n. 16 tuntia/päivä. Lapsille toin jätskit, annoin vieläpä luvan syödä ne autossa. Hyi minua! Olin vakaasti päättänyt, ettei tässä autossa syödä mitään. Ei ainakaan jätskiä... Sain kuitenkin sinä aikana käydä Lidlissä hakemassa sitä kaivattua Ritterin suklaata ja lisää vappukamaa. Taisivat muksut (kaikki paitsi Anniina) olla vielä jätskihuuruissa kun antoivat minulle luvan mennä vielä Vapikseenkin hakemaan naamareita. Sieltä mukaan tarttui pari kerää pastellinkirjavaa Samos Lollipoppiakin tarjouskorista. Taitaa tulla Ilonalle paremman kokoinen pipo edellisen silmille tippuvan tilalle.

Kotona ehdittiin taas tehdä ruokaa ja syödä ja sitten olikin aika hakea Anniina synttäreiltä. Erkki kotiutui taas yhdeltätoista ja äkkiä sitä oltiinkin unten mailla.

Tämän päivän jutut on pakko jättää huomiseen ja mennä nyt nukkumaan.