Vai että äitienpäivä... No sainhan minäkin monta lasten tekemää lahjaa ja korttia aamulla. Anniina keitti kahvia, Linnea teki sämpylää syötäväksi ja Ahti toi pipareita lautasella. Minä join aamukahvini tässä koneella surffaten, ilman mitään kiirettä =) Pesukoneen laitoin äsken pyörimään, muuten en ole tehnyt mitään kotihommia vielä, joten laiskasti mennään eteenpäin. Kohta tosin pitää tehdä ruoka. (tähän asti kirjoitin aamupäivällä toim.huom.)

Helinä on toipunut jo leikkauksestaan, eilen meni jo kaikkea normaalia ruokaakin. Päivällä oltiin kummitytön 5-vuotissynttäreillä, joten normaaliruoka oli siis kakkua ja pipareita... Minä siivosin aamupäivän ja jatkoin synttäri- ja kauppareissun jälkeen kaikkien lasten nukkuessa päiväunia. Sain isommatkin sänkyyn kun ehdotin tunnin lepohetkeä, että jaksaisivat illalla katsoa aikuisten kanssa euroviisut. Olipa rauhallista siivoilua ja jääkiekon katsomista!

Kohta oli kuitenkin rauhallisuus kaukana, kun piti tehdä waldorfin salaattia, ihan perussalaattia ja kermaperunoita illan kemuja varten. Neljä kiloa perunoita tuli kuorittua, osan keitin ja osan viipaloin (leikkurilla toki) vuokaan. Sitten vieraita jo saapuikin ja laitettiin grilli kuumenemaan. Yllättäen kaikkeen valmisteluun ja syömiseen meni kuitenkin aikaa niin, että viimeiset lopettelivat vasta puoli kymmenen maissa. Ja juuri sopivasti ennen illan varsinaista ohjelmaa, euroviisuja. Siinä pisteiden laskua seuratessa koettiin hieman kauhun hetkiäkin,
kun Ukraina sai jatkuvasti pisteitä. Onneksi se ei sentään voittanut. Ilona muuten yllätti... tyttö meni nukkumaan aivan niin kuin yleensäkin tuossa yhdeksän jälkeen eikä herännyt, vaikka telkku huusikin aika kovalla äänellä. Emmekä me aikuisetkaan tainneet ihan hiljaisella äänellä puhua.

Lopulta oma iltani/yöni jatkui lähemmäs kolmea ja aamulla Helinän herättäessä puoli yhdeksältä olin aika väsynyt. Tietenkin olin ollut välillä hereillä kolmesti mm. syöttämässä Ilonaa ja avaamassa ulko-ovea Seurahuoneelta palaavalle miehelle. Niinpä päätinkin, että tänään nukun päiväunet, jos vain Ilona ja Helinä nukkuvat yhtäaikaa. Ja sainkin torkkua puolisen tuntia, mikä taisi riittää pahimpaan univajeeseen.

Anopille piti mennä käymään, mutta laistin siitä pienten päiväunien vuoksi. Laitoin sitten isot tytöt ja Ahtin sinne keskenään (matkaa n. 1km), eihän mieskään ollut kunnossa vaan nukkui hänkin. Itse asiassa nukkuu vieläkin ja minä alan nyt katsoa tuota kultapeliä.

J ä n n i t t ä v ä ä !

Ihanaa Leijonat, ihanaa!