Edellisen kirjoituksen jälkeen vein kannettavani huoltoon. Koska koneeni oli vain reilun 1,5v 'vanha' ja hajosi aivan itsestään (virtapiikki kaiketi iski), haettiin siihen takuun jatkoaikaa. Kone ei siis lähtenyt lainkaan huoltoon, vaikka yritin sitä sanoa ostoliikkeeseen. Minulle on meinaan lopulta aivan sama korvaako takuu sen korjauksen vai meneekö se vakuutuksesta, mutta kone on saatava kuntoon. Minä kun tarvitsen sitä! Sitten päätin kuitenkin ostaa vanhan (yli 6-vuotiaan) kotikoneen tilalle uuden ja sillä olen nyt hoitanut hommia (ja vähän surffaillut vapaa-aikoina...) jo yli kaksi viikkoa. Mutta enpä ole ehtinyt tänne päivittämään, kun päivisin en saa sen siunaaman rauhaa noilta lapsilta ja iltaisin olen ollut tajuttoman väsynyt. Tänään sitten ihmeellisesti saimme lapset nopeasti nukkumaan, eikä telkustakaan tule mitään katsomisen arvoista, joten täällä ollaan.

Kummipoikani täyttää tänään 6kk. Käykääpä katsomassa kuvia täältä. Niin ja sehän tarkoittaa sitä, että Ilonakin on jo täyttänyt samat 6kk. Melkein siis voisi luulla, että täällä jo perunaa ainakin maistellaan päivittäin, mutta eipä sittenkään. Tuossa tammikuun alkupuolella lopetin imetyksen kun pikkuinen sai oireita syömistäni ruuista vaikken laajentanut omaa ruokavaliotani lainkaan. Kolmannen kokeillun korvikemaidon kohdalla oireet näyttivät katoavan ja minä lopetin imetyksen hyvillä mielin. Aika lailla kallista vain on tuo erikoiskorvike, kun kolmen-neljän päivän tarpeisiin riittävä purkki maksaa 56 euroa. Kelahan ei suostu sitä korvaamaan ennen kuin muut (=halvemmat) korvikkeet on testattu ja todettu sopimattomiksi. Niinpä reilut kaksi viikkoa sitten teimme virallisen altistuksen Almiron Pepti-korvikkeelle ja Ilona tosiaan on sille allerginen. Välissä juotettiin taas omilla rahoilla ostettua kallista korviketta ja tämän  viikon torstaina tehtiin virallinen altistus soijamaidolle. Se todettiin huonoksi jo toisena päivänä, joten nyt saamme sitten hakea tuon kalliin Neocaten korvattavuutta Kelasta. Mutta vieläkin siis ostamme omilla rahoilla korvikepurkit. Onneksi saamme niistä sitten korvauksen Kelasta jälkikäteen.

Ensi viikolla siis aloitamme ehkä jo kokeilemaan kiinteiden syömistä. Siitä taitaa tulla jännää, kun koko ajan pitää seurata mahdollisia oireita. Saanpahan rauhoiteltua neuvolan tätiä, joka on ollut kovin hermostunut kun näin iso tyttö on vielä täysin maidon varassa. Totuus on kuitenkin se, ettei noista isommista lapsistakaan useimmat ole syöneet kuin pari lusikallista kerralla noin yksivuotiaaksi asti. Eikä sen jälkeenkään annokset ole olleet mitenkään kovin isoja.

Niin eskarilaisille järjestettiin edellisviikolla koulukypsyystestit. Tänä vuonna niihin osallistui täällä jokainen eskarilainen. Linnea pääsi testeistä hyvin läpi, vaikka testitilannetta seurannut psykologi olikin Linnean puolesta pelännyt. Linnea ei ollut kuunnellut ohjeita kunnolla ja oli tehnyt paperinsa todella äkkiä puuhaten sitten lopun aikaa kaikkea omaa juttua. Tuolilla oli kuulemma kiikkunut, pyörittänyt hiussuortuvaa, letittänyt hiuksiaan ja välillä kynäkin oli ollut jemmassa siellä letissä. No ihan ilman ongelmia ei kouluunmeno siis kai onnistu, kun tyttö on niin levoton ja vilkas. Minähän olen sen aina tiennyt, mutta ensimmäistä kertaa joku muu (seurakunnan eskarin ope) sanoi sen ääneen. Lähdetään siis neurologiselle puolelle tutkimuksiin ja katsotaan sitten mitä saadaan selville. Joka tapauksessa otetaan yhteyttä tulevan koulun erityisopettajaan, jota tarvitaan avuksi koulunkäyntiin. Saa nähdä mitä tässä vielä tulee vastaan. En kyllä jaksa olla kovin huolissani kun muistan vielä hämärästi miten vilkas olen itse ollut lapsena...


Photobucket - Video and Image Hosting


Tässä vielä kuva Ilonasta. Otos on otettu puhelimella ja tarkoitus oli kuvata noita punaisia lehahduksia poskilla Almiron-altistuksen aikana. Parempia kuvia tältä koneelta ei kuitenkaan löydy, kun en ole löytänyt mistään kameran mukana tullutta kaapelia ja ohjelmalevyä. Kannettavalla otin kuvat talteen suoraan kameran muistikortilta. No, huomenna se kannettava tosiaan lähtee huoltoon ja sitä ennen vien tämän koneen sinne liikkeeseen ja siirretään kannettavan kovalevyltä kaikki tarpeelliset tiedostot talteen.

Nyt kömmin Ilonan viereen nukkumaan. Öitä!