Kissapipoltahan tämäkin näyttää. Värit paranivat tosiaan taas pesukoneessa. Tuossa vasemmanpuoleisessa kuvassa näkyykin vähän ne punaisella hahtuvalla tehdyt koristeluyritykset tuohon korvaläppään. Pelkäsin, että se olisi muuten aivan vääränvärinen tuohon yläosaan verrattuna. Ahti ei sitten piposta tykännyt, mutta Linnea omi sen heti. Sanoi muuten pitävänsä sitä sitten kesällä. Kylähulluhan siitä tytöstä tulee =)

26931.jpg26932.jpg

Sanokaapa sitten viisaammat mitä minun pitäisi tehdä tälle piponalulle! Tästä langastahan tein jo reilusti ennen joulua oikein mallitilkunkin, että tiedän paljonko se huopuu. Joopa joo. Mitä hyötyä on mallitilkusta, vaikka minä oikein kuvasinkin sen mittanauhan kanssa etten vain hävittäisi dokumenttia mihinkään, jos ei laita muistiin minkä kokoisia puikkoja sen tekemiseen käytti??

Yritin siis laskea ensin niiden mallitilkun kuvien avulla silmukkamääriä, mutta sepä oli yllättävän vaikeaa neljän lapsen riehuessa taustalla. Laskin ja laskin uudestaan, pääsin tulokseenkin, mutta sitten silmukoita luodessa teinkin viime hetken päätöksen ja loin paljon vähemmän silmukoita kuin olin laskenut. No kun se vaan näytti niin paljolta..  Joka tapauksessa pipo alkoi muotoutua ihan hyvän kokoiseksi, mutta äsken huomasin katsoa langan vyötteestä mikä on sen suositus puikkokoko. Joo. 7-8. Arvatkaapa olenko puikottanut menemään vitosen pyöröllä? Pitäisikö tuo nyt sitten purkaa, mahtaako se huopua lainkaan? Ainakin tuntuu kuin olisin tehnyt sitä jo ikuisuuden, eikä se edisty kunnolla. Niin tai minähän aloitin sitä kyllä vasta iltapäivällä kolmen jälkeen. Olenkohan liian ahne?

Tässä se kuva siis:

26933.jpg

Ja lankana on siis Schoppel Wolle, värit Reggae ja Reggae Print. Ja ne viitosen puikot!

Tästä lähtien laitan aina muistiin millä puikoilla olen kutonut, langan menekin ja kaiken muunkin oleellisen. Aikaisemmin olen vain ihaillut ja ihmetellyt miten muut jaksavat niitä punnita ja kaikkea kirjata ylös. Nyt olen oppinut kantapään kautta. Jäihän minulta anopille aiotut huopatossutkin tekemättä loppuun, kun tein sen ekan valmiiksi ja tilasin lisää lankaa. Toinen kun piti aloittaa, en enää tiennyt millä puikoilla tein sen ekan... Nyt sekin odottaa purkuaan.2005 AIKAANSAANNOKSET

*Keväällä ompelin ahkerasti ja tein omalle ja siskon lapselle pul-täyttövaippoja ja *niihin imuja.
*Vaippoja taisin tehdä yhteensä parikymmentä ja imuja n. 40.
*Sitten ompelin muutaman sisävaipankin ja niihin
*kudoin villahousuja neljät.
*Kuorivaippojakin syntyi ompelukoneellani kolmet.
*Kudottuja alkoi tulla lisää kesällä kun tein itselleni pitsineuleen Tennesseestä.
*Aloitin myös kutoa toppia, mutta se jäi odottamaan ensi kesää...
*Kudoin Anniinalle pontson. Linnean oma on vasta ajatuksissa.
*Itselleni tein neuletakin. Ja BB:tä katsoessa tietokoneeltani löysin neuleblogit Tiinan *pipon ohjetta googlatessani.
*Niinpä tein pari BB-pipoa.
*Virkkasin pari lippistä Rustikasta ja Pop Plussasta
*Kudoin pitkän kaulahuivin Rustikasta
*Aloin harjoitella huovutettavan pipon tekemistä ja tein ensin yhden ilman korvaläppiä
*Loppuvuoden aikana teinkin kissankorvapipoja 20!
*Kudoin ennätysmäärän villasukkiakin, 5 paria ja se yksi pariton...
*Kudoin ja huovutin itselleni laukunkin, se vasta onkin kerännyt kehuja mm. ruokakaupan kassalla!
*Toinenkin laukku valmistui ja se meni Linnean käyttöön pupun matkakassiksi.
*Kevät-huivikin on valmis, odottaa vain pingotusta ja kostutusta (pitääkö sille tehdä jotain muuta?)

*Niin ja teinhän minä niitä joulukortteja melkein 50kpl.
*Lisäksi tuli tehtyä muutama onnittelukorttikin.

Aikamoinen saldo, en olisi kyllä uskonut. Enkä muistanut näitä ilman, että kävin tuolla kirjoituksissani lunttaamassa. Ihmisen muisti on niin lyhyt, mitä omiin tekemisiin tulee. Kiva, että nyt on sitten dokumenttia tallessa siitä mitä on tullut sohvannurkassa nyherrettyä.

Tästä on erittäin hyvä jatkaa uudelle vuodelle!