No niin. Tulipa käytyä lasten kanssa lääkärissä. Tai isot tytöt kyllä jäivät kotiin ja mukaan lähtivät Ilona, Helinä ja Ahti. Ahtihan valitti vielä ennen nukahtamistaan, että sattuu oikealle rintaan kun hengittää. Minä sitten soitinkin naapurikaupunkiin, jossa on lähin päivystävä lääkäri, että pitääkö lähteä näytille. Vaan ei kuulemma ollut mitään hätää, lääkettä vaan naamariin ja pärjätään seuraavaan päivään ja oman kunnan lääkäriin. No Erkki oli kuitenkin sen verran huolissaan Ahtista, että laittoi kellon herättämään kolmelta ja antoi seuraavan annoksen panadolia pojalle. Aamuseitsemältä sitten pyysi minua hakemaan buranaa, kun poika oli vieläkin ihan tulikuuma nukkuessaan meidän jalkopäässämme. Helinäkin oli meidän sängyssämme ja yski haukkuvaa yskäänsä läpi yön korvani vieressä. Onneksi Ilona nukkui tavallista paremmin.

Aamulla Ahti tuntui olevan ihan hyvässä kunnossa kovaa yskää lukuunottamatta, mutta ennen puoltapäivää poika taas makasi lattialla peiton kanssa ihan nuutuneena. Helinäkin alkoi olla niin käheä ja kuuma, että annoin molemmille buranaa. Vaan eipä taaskaan vaikuttanut lääke kumpaankaan, joten tunnin kuluttua annoin Ahtille vielä panadolia. Sopivaa parasetamolia sisältävää lääkettä ei löytynyt Helinälle, enkä kyllä olisi enää toista annosta onnistunut hänen suustaan alas huijaamaankaan, joten jäi sitten vain odottelemaan lääkäriin lähtöä. Vihdoin Ahti alkoi olla parempi ja nousi jopa pystyynkin, mutta sanoi sitten, että sattuu aivan alavatsalle. Lääkäriin lähdettiin melkein tunti etuajassa, että potilaat saivat nukkua autossa.

Ahti olikin ensimmäisenä tutkittavana ja tuomio oli tyly: keuhkokuume. Lääkäri sanoi vielä, että tämän ikäisillä keuhkokuume hoidetaan lähes poikkeuksetta sairaalassa, mutta kun Ahti oli lääkkeiden ansiosta juuri sillä hetkellä aika pirteä, niin saimme luvan aloittaa antibiootit suun kautta. Huomisaamuna mennään sitten verikokeelle ja keuhkokuvaan, joiden perusteella lääkäri päättää joutuuko Ahti osastolle hoidettavaksi. Huh kun pistää miettimään, että miten sitten nämä lapset hoidetaan jos minäkin menen pariksi (?) päiväksi osastolle Ahtin kanssa. Aika näyttää. Niin ja Helinä ja Ilona olivat sitten saaneet kurkunpääntulehduksen, mutta sehän on virustauti, joten odotellaan paranemista ilman lääkkeitä. Tai kuumelääkkeitä kyllä yritän syöttää Helinälle, joka teki kotiin palattuamme tämän päivän pohjalukeman 40,1 astetta kuumetta. Ilta menikin sitten lapsia hoivatessa, kerran molemmat oksensivatkin, tietenkin yhtäaikaa. Meinasi kyllä tältä äidiltä kädet loppua kesken, kun ei Erkkikään ollut vielä tullut kotiin.

Huomiseen siis. Nyt poistun katsomaan Idols-karsintaa. Ari jatkoon!