Sukat siis. Tässä ne ovat siististi vierekkäin. Raidat eivät täsmää, mutta enpä niitä yrittänytkään täsmätä. Ekan sukan suu myöskin lörpöttää, mutta eipä tuo haitannut ainakaan viime yönä kun koekäytin sukat.

Image hosted by Photobucket.com

Mistäköhän muuten johtuu se, että minä, entinen yöpukujen vastustaja, nukun nykyisin yöni lähes täydellisesti puettuna? En lapsenakaan voinut sietää yöpaitoja, sillä ne tuntuivat kuristavan minut yöllä. Äärimmäisen harvoin, kovassa kuumeessa ehkä olen voinut nukkua t-paita päälläni. Yleensä kuitenkin nukun pelkät alushousut jalassa ja siltikin potkin peittoa pois päältäni. Mutta yllättäen ennen joulua hoksasin laittaa illalla villasukat jalkaani, kun varpaani olivat muuten kylmät sänkyyn mennessä, potkin tosin ne aina yöllä lämmettyäni pois. Siitä kuitenkin siirryin käyttämään sellaista hihatonta paitulia ja lopulta lisäsin vielä ohuet pitkikset yöksi jalkaani. Nyt viimeisen viikon olen vaihtanut paitulin joustavaan, pitkähihaiseen trikoopaitaan. Omituista. Sitten kun en aamupäivisin saa vaatteita vaihdettua, heilun (=kudon) kotona yövaatteissani. Vielä jos menen vaikka päiväunille Helinän kanssa, niin olen niillä samoilla vaatteilla peiton alla ja palelen silti! Ehkä olen vain totutellut näin ajatukseen jostain ihanasta neulepaidasta... Aiempina talvina olen meinaan kulkenut pääasiassa t-paidalla, joskus toppatakin allakin on ollut vain lyhythihainen. En siis missään nimessä ole pystynyt käyttämään sisällä neuleita. Jospa tänä talvena pystynkin =)

Novitaa ei näkynyt täällä landella eilen. Tulisi edes tänään, niin olisi viikonloppuna luettavaa. Sukkien valmistuttua mietin jo yön seuraavaa projektia ja aloitin aamulla lapasia. Anniina (7v) tarvitsisi sellaiset kintaidensa tilalle, mutta en minä osaa! En ole tehnyt lapasia koulun jälkeen, eikä minulla ole hajuakaan silmukkamääristä. Monta yritelmää olen tehnyt jo erilaisilla langoilla ja puikoilla. Löytyykö mistään valmista ohjetta, josta voisin luntata puikkokoon ja silmukkamäärän?

Vaalit ne vain lähestyvät. Sunnuntaina sitten menemme mekin uurnille. Kävin Hannan yllyttämänä minäkin vaalikoneilla ja tulos oli seuraava: Maikkarin kone kertoi Matti Vanhasen olevan 74.31% samoilla linjoilla kanssani. Ylen kone taasen kertoi Timo Soinin olleen 72% samaa mieltä kysymyksistä. Toisena seurasi Vanhanen 68% osumilla.
Vaan mahdanko nyt ihan noiden perusteella äänestää? Enemmän vaikutusta äänestyskäyttäytymiseeni on ollut näiden oman kaupungin valtuutettujen toiminta koulumme lakkauttamisäänestyksessä. Oikeastaan toivoisin näin jälkeenpäin, etten koskaan olisi joutunut tutustumaan kaupungin budjetteihin ja valtuuston ja virkamiesten toimintaan. On se vaan hurjaa miten siellä numeroita käännellään omaksi eduksi ja muutetaan päivänselviä asioita joksikin aivan muuksi. Sitten ne vielä tekevät kokouksessaan virheitä niin, että heikompia hirvittää. Jälkeenpäin valtuutetut eivät itsekään tiedä mitä ovat äänestäneet, tilanne on vain vienyt mukanaan, vertaisin sitä jopa huutokauppaan. Samalla lailla siellä taitavammat puhujat ja virkamiehet sanovat oikeita asioita ja jättävät toisia sanomatta. Näiden perusteella sitten valtuutetut äänestävät, ottamatta itse selvää asioista ja vaikka järjestetään tiedotustilaisuuksia, ei valtuutetuista tule kuin kolmannes paikalle, jos sitäkään.

Melkein tekisi mieleni kehoittaa muitakin ottamaan selvää miten teidän kotikunnassanne asioita hoidetaan. Saatatte yllättyä. Jos kuitenkin haluatte säilyttää mielenrauhanne, niin pysykää pimeydessä!

Vaalitunnelmiin laskeutuen...