Eipä tässä paljoa kerrottavaa ole tuolta neulepuolelta. Puseron kaulus on nyt valmiina, mutten ole vielä tarttunut siihen höyrytys- ja kokoamispuoleen. Hieman kutkuttaisi jättää höyrytys kokonaan väliin, kun en kerran tiedä miten sen oikein tekisin noille pyörönä neulotuille kappaleille.

Eilen tein sitten jo kauan aloitettuna olleen Linnean lapasen valmiiksi. Toisenkin tein ja siitä puuttuu enää peukalon kavennukset. Jo oli aikakin, kun nyt lupailevat lämpimien päivien saapuvan tänne eteläänkin.

Ja sitten se suuri selviytymisuutinen: Minä keitin aamulla itselleni kahvia! Joo-o, en olekaan juonut aamukahvia melkein kolmeen kuukauteen. Se kun alkoi tehdä pahaa ja aiheutti vain hirmuisen janon, niin vaihdoin teehen. Muuten en juuri teestäkään välitä, mutta aamuisin on pakko saada jotain lämmintä juotavaa leivän kanssa. Enin pahoinvointi on muutenkin mennyt nyt ohi (jo oli aikakin, 17. viikolla tässä jo mennään), mutta röyhtäilen kyllä jatkuvasti kuin mikäkin possu. Tätä ei olekaan aiemmissa odotuksissa ollut lainkaan. Saa nähdä mikä possu sieltä vatsasta sitten syntyy =)

Politikoinnissa on nyt koettu aikamoinen takaisku, kun ns. oman puolueemme keskustan valtuutetuista muutama onkin sitä mieltä, että näistä kahdesta liipaisimen alla olevasta kyläkoulusta suljetaan meidän koulumme ja annetaan toisen jatkaa. Tuon toisen koulun jatkaessa kaupunkimme joutuu maksamaan lähes 10 ulkokuntalaisesta oppilaasta 3500 euroa enemmän, kuin mitä saa valtionosuutta. Mutta meidän oppilaitamme, jotka olisivat omasta kunnasta, ei ole varaa lähikoulussa kouluttaa! Näissä kouluissa on siis jatkossa suurin piirtein saman verran oppilaita, mutta meidän koulussamme oppilaat ovat kylältä ja tuolla toisessa iso osa tulisi naapurikuntien puolelta.

Onneksi meidän kylämme on tässä kahden kunnan rajalla, joten tuonne naapurikunnan kouluun meidänkin perheen lapset sitten siirtyvät jos kyläkoulumme lakkautetaan. Tämän hetkisen tiedon mukaan sinne siirtyviä lapsia on ensi syksynä yhdeksän. Heidän mukanaan siirtyisi kaupungin kukkarosta lähes 50.000 euroa naapurikunnalle! Joka vuosi ainakin tuon verran siis! Mutta ymmärtävätkö valtuutetut tämän, se jää nähtäväksi...