Vein aamulla Ahtin ja Helinän hoitoon ja Lilli jäi kotiin. Kehui vielä Ahtille miten kotona on kiva olla kun voi askarrella, katsoa telkkua, pelata ja tehdä vähän tuhmuuksia! Puheista huolimatta annoin hänen jäädä kotiin =). Hoitotädiltä lähdin kauppaan ja sen jälkeen olikin jo kiire viedä Ilona neuvolaan. Olipa yllättävää kuulla, ettei oma terkkarimme ollut ennen törmännyt imetysdiettaavaan äitiin. Minun piti lähestulkoon vääntää rautalangasta se, että jos Ilona oireilee minun maitoni kautta maidolle ja munille, niin kyllä minun pitää välttää niiden syömistä aivan niin kauan kuin aion imettää. Miten on mahdollista että minä tiesin tuon jo ennen kuin se tuli ajankohtaiseksi, mutta terkkari ei??? Ja taaskin terkka päästi suustaan myös sen perusväärän jutun, että koska Ilonan paino ei ole noussut tarpeeksi (mikä on tarpeeksi??), niin nyt pitäisi äkkiä alkaa syödä jotain kiinteää ruokaa. Onneksi minä tiedän, että äidinmaidossa on paljon enemmän energiaa kuin esim. perunamössössä. En siis yllättäen aloita vielä jotain kiinteää ruokaa sotkemaan tätä allergiakuviota. Ensi viikolla mennään sitten keskussairaalalle Ilonan kasvu- ja kehityskontrolliin, kun jouluaattona tulee 4kk kehitysikä täyteen. Se oikea 5kk tulikin jo eilen ja siksi siis olimme tänään neuvolassa.

Neuvolakeikan jälkeen pitikin kiirehtiä kotiin ruokaa laittamaan ja syömisen jälkeen jätin taas Linnean kotiin ja suuntasin itse Vammalaan. Siellä sitten A-katsastuksen pihalla laitoin Ilonan vaunuihin äitini työnneltäväksi ja lähdin itse autokoulun kuorma-autolla ajotunnille. Tunnin jälkeen palasimme konttorille ja syötin välillä Ilonan ja sitten hyppäsin taas kuorma-auton rattiin. Tällä kertaa kyytiini hyppäsi inssi tarkkailemaan ajoani ja lähes tunnin kiertelyn jälkeen sainkin uuden ajokortin. Väliaikaisen tosin kunnes muoviläpyskä tulee poliisiasemalle, josta sen saan noutaa, mutta onpa enemmän kirjaimia kuin vanhassa. Mehän vaihdoimme tuossa 1,5 kk sitten autoa ja sepä onkin kuorma-auton painoinen ja vaatii kuskilta C-kortin. Nyt saan sitten vihdoinkin ajaa sitä ihan laillisesti, jes!

Vammalasta tullessani hain viimein pienet hoidosta ja tein vielä pikaisen täydennysreissun kauppaan. Illalla sitten olikin ihan peruskuviot: ruuanlaittoa, hälinää, lasten saunotus ja nukkumaan. Minä laitoin vielä pyykkikoneen pyörimään ja kuistille ilmestyneet lihat pakkaseen. Kinkkukin saapui valmiiksi suolattuna, mutta ajattelin silti laittaa sen huomenna vielä muutamaksi päiväksi suolaveteen likoamaan.

Teimme tänään sitten viimein suuren päätöksenkin viettää jouluaattoa vain oman perheen kesken. Aiempina vuosina, siitä alkaen kun muutimme tähän, on meillä ollut vieraita aattona. Eikä siinä mitään, kivaahan se on kun on porukkaa, mutta lapset ainakin pakkaavat villiintymään vaikka vieraina olisi vain mummo ja pappa. Ans kattoo miten tänä vuonna käy. Jospa päästäisiin vaikka joulusaunaan ihan rauhassa koko perhe kun ei tarvitse välittää kenenkään muun aikatauluista.

Suuria suunnitelmia. Jospa nyt ensin yrittäisin tehdä nuo joulukortit valmiiksi, että saisin ne postiin keskiviikoksi. Se taitaa edellyttää tämän koneen sulkemista ja siirtymistä tuohon parin metrin päähän askartelemaan. Joo, teenkin ne nyt heti. Öitä!