Otin testattavaksi niitä Käden taidot -messuilta ostamiani villalankoja ja tekaisin mallitilkun, jonka laitoin sitten koneeseen pyörimään. Konepesun jälkeen pala ei vielä ollut kutistunut mielestäni tarpeeksi, joten jatkoin huovutusta käsin. Tässä palat näytille teillekin:

22097.jpg22098.jpg22099.jpg

Älkää välittäkö tuosta kuvissa seikkailevasta mittanauhasta, otin kuvat joka vaiheesta mittanauhan kanssa, että muistaisin tuon kutistumissuhteen myös jälkeenpäin. Aika lailla samassa suhteessa tuo pala kutistui molempiin suuntiin. 13 sentistä tuli 8 cm leveä ja korkea. Ei paha. Tuosta pitäisi sitten seuraavaksi tehdä pari pipoa vaaleankeltaisen langan kanssa yhdistettynä. Niitä ajattelin kaupata tuonne Laukaan suuntaan.

Sitten hahtuvasta pitäisi myös tehdä vielä pipoja, vähän vaan näyttää hyvät värit loppuvan kesken. Anniinan luokalla on nyt jo käytössä kolmella tuollainen pipo ja tänään opettajakin soitti minulle ja hän haluaisi pari pipoa laittaakseen ne pukinkonttiin. Pitää vaan tilata ensin lisää hahtuvaa, ainakin liilaa ja meleerattua oranssia.

Kevät-huivi takkuilee. En ole juurikaan edistynyt siinä, kun se vaatisi kuitenkin keskittymistä enemmän kuin nuo muksut minulle antavat. Huomenna olisi ollut sopiva päivä tehdä sitä, mutta kaipa sitä täytyy lähteä vaateostoksille Myllyyn. Käyn palauttamassa Linnealle ostetut Peppi-saapikkaat, joista neljän päivän käytön jälkeen lakkasi vetoketju toimimasta. Samalla haen pikkukengät niitä 50-vuotisjuhlia varten ja katselen josko löytäisin itselleni takin.

Mitäs mieltä muuten olette näistä juhlavaatteista?

22093.jpg22094.jpg22095.jpg

Siellä juhlatalolla en välttämättä tarkenisi lyhythihaisella, mutta jos jätän tuon asuun kuuluvan paidan pois, niin mitä (kudon) siihen tilalle? Ponchon kenties? Tango Fanilla ja jollain muulla, mutta millä? Lankaostoksille pääsisin ehkä vasta ensi tiistaina ja lauantaina jo juhlitaan, ehdinkö kutoa jonkun asusteen niin nopeasti? Antakaapa ideoita. Mitä peittävämpi sen parempi, kuten kuvista huomaatte =)